27 Ağustos 2013 Salı

Türkçe Hecarim Rehberi - Hecarim Nasıl Oynanır - My Little Pony


Lolplayz blog için hazırladığım Hecarim rehberime hoş geldiniz, tamamen kendi hazırlamış olduğum bu rehberi sizlere sunmaktan gurur duyuyorum :)





Taban İstatistikleri



Öncelikle yeteneklerimizi tanıyalım.

Pasifi:
Hecarim hiçbir şampiyon, minyon ve tarafsız kampa takılmaz, ek haraket hızının % 10/12.5/15/17.5/20/22.5/25 'u kadar saldırı gücü kazanır. 

Q
Hecarim silahını sallar ve etrafındakilere 50/85/120/155/190 (+0.6 fiziksel hasar) vurur. Minyonlara %50 daha az vurur. 
Hecarim'in bu yeteneği herhangi bir hedefe vurursa bekleme süresi 1 saniye azalır, 2 kez biriktirilebilir.

W

Hecarimin etrafında bir alan oluşur ve bu alandaki hedeflere 4 saniye boyunca büyü hasarı verir. Alandaki birimlere vurduğu hasarın %10/15/20/25/30 u kadar canını yeniler.

E

Hecarim %75 hareket hızı kazanır ve ilk hedef aldığı hedefini geri iktirir.

R

Hecarim belirli bir yönde ileriye atılır ve durduğu yerdeki hedeflere 1 saniyeliğine korku efekti yaşatır ve 150/250/350 (+1.0 büyü hasarı) verir.


Kullanılan Rün ve Kabiliyetler




İtem Build ve Anlatim

 -------> : Verdiği can değeri ve pasif özelliğiyle bir numaralı yardımcımız.


 : Pasifimizi en iyi şekilde kullanıp daha seri baskınlar için bot seçimi olarak mobility bot seçiyoruz. Hem ilk saldırımızda daha fazla hasar verebilicez hemde hızımıza hız katarak haritanın her yerine zamanında ulaşabilicez.

 : Hecarimin yeri savaşın göbeği, bu yüzden buildimizde tank ağırlıklı olmak zorunda, ek olarak bu item veridiği can ve zırh değerinin yanında verdiği büyü hasarı ile ormanı seri temizlememize yarıycak.

 : Eğer erken çıkılırsa aktif özelliği sayesinde başarılı baskınlar yapılabilir ama bu itemi alana kadar geçen sürede genelde koridor safhası bitmiş olur. Genel olarak takım savaşlarında ultimizi kullandıktan sonra aktifini kullanarak tüm takımı yavaşlatmaya çalışıcaz.

 : W yeteneğinden gelen can yenileme değerini hatırı sayılır derecede arttırıyor üstüne verdiği can değeri ve büyü direnci yanında hediyesi oluyor.

 : Oyunun ortalarına doğru yapılması pasifi sayesinde hasar değerimizi yüksek tutar, alan yavaşlatma etkisi verir, zırh değerimizi arttırır, yetenek gücümüzü arttır ( w ve r ), bekleme sürelerimizi azaltır yani bizim için gereken her şeyi yapan bir eşya..


Orman 

Oynanış bölümüne geçicek olursak Mavi buff - > Kurt Kampı -> Kırmızı Buff --> İfrit Kampı --> İki Golem Kampı - İfrit Kampı şeklinde orman temizlemiz bizim için zaman / kazanım anlamında en iyi performansı vericektir. Mavi güçlendirmeden başlarken çarp kullanmadan kesmek için takım arkadaşlarınızdan destek alın ve ilk olarak w yeteneğiyle başlayın bu en az hasarla ilk kampı temizlemenizi sağlar. Her kampta w yeteneğini kullanmayı unutmayın ve kamplar arasında gezerken sürekli e yeteneğini kullanarak hız kazanın.

Baskın

Eğer rakip oyuncunun arkasından dolaşamıyorsanız baskına e yeteğiyle başlamayın ultinizi patlama noktasını rakibin arkasına alırsanız rakip korku efektine girip arkaya doğru koşturmaya başlıycaktır üstünede siz rakibin arkasına geçmiş olucaksınız. Rakibin arkasına geçtikten sonra e yeteneğiyle rakibi dahada arkaya iktirebilirsiniz. Bu performansta gerçekleştirdiğiniz bir baskın büyük ihtimal rakibin ölmesiyle gerçekleşir.

Rakibin arkasından dolaştığınızda direk e skiliyle geri iktirin ve hasar vermeye devam edin. Baskın başarılı olduğu kesinleşmeden ultinizi kullanmayın herhangi bir flash kullanımı durumunda rakibin arkasına doğru ultinizi kullanıp onu geri döndürün :)

Takım Savaşları ve Late Game ( 50.dakikadan sonrası )

Takım savaşlarında yapabileceğiniz iki rol bulunmakta ya kendi taşıyıcı oyuncularınızı korursunuz yada diğer rakip takım taşıyıcı oyuncularını etkisiz hale getirirsiniz.

Eğer kendi taşıyıcınız beslenmişse kendi taşıyıcınızı diğer oyunculardan uzak tutabilirsiniz ( önermem ) yada karşı tarafın taşıyıcılarına ultiniz sayesinde kolaylıkla ulaşıp sadece e ve fear etkinizle onları takım savaşı dışında bırakabilir belkide onları öldürerek bir savaş kazanabilirsiniz.

Takım savaşı veya baskınlara giderken ghost (hayalet) yeteneğini kullanarak pasifinizden gelen bonus saldırı gücünü kullanmayı unutmayın.


Hecarim rehberim burda sona eriyor, alıntı yaparsanız lütfen kaynak belirtin :)

Sırada singed rehberim var.

Kendinize iyi bakmanız dileğiyle :)


.




2 yorum:

  1. Güzel bir rehber olmuş sayenizde oyunu ögrenmiştim.Fakat şimdi ise riot çekmek için MTCGame kullanıyorum hem hızlılar hemde bir sorun oldugunda anında çözüm getiriyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir rehber olmuş sayenizde oyunu ögrenmiştim.Fakat şimdi ise riot çekmek için MTCGame kullanıyorum hem hızlılar hemde bir sorun oldugunda anında çözüm getiriyorlar.

    YanıtlaSil